cPanel WordPress Kurulum Nasıl Yapılır ?



cPanel WordPress Kurulum Nasıl Yapılır?

Cpanel, dünyanın en çok kullanılan sunucu yönetimi, kullanıcı arayüzüdür. WordPress kurulumu dahil olmak üzere bu panel üzerinden sitenizle ilgili pek çok yapılandırma ayarını yapabilirsiniz.

Biz bu videomuzda Cpanel üzerinden WordPress’i nasıl kuracağınızı anlatacağız.

Öncelikle panele giriş yaparak işlemimizi başlatalım. Panele giriş bilgilerini hosting veya sunucu servis sağlayıcınız size sunmuş olmalıdır. Eğer bu bilgilere hakim değilseniz servis sağlayıcıdan talep edebilirsiniz.

Cpanel, pek çok sunucuda WordPress yönetimi için özel olarak hizmet veren Softaculous eklentisiyle birlikte gelir. Bu sayede ekranın sol kısmında yer alan, WordPress manager by Softaculous sekmesine tıklayarak WordPress ile ilgili pek çok işlemi gerçekleştirebiliriz.

Bu sekmeye tıkladığınızda doğrudan WordPress yükleme ekranına aktarılırsınız. WordPress yüklemesi yapabilmek için buradaki, “install” butonuna tıklamanız gereklidir.

Açılan ilk sayfada öncelikle hangi url ile üzerine kurulum yapacağınızı belirlersiniz. Quick install seçeneğini seçmeniz halinde, ön tanımlı ayarlar kullanılarak yükleme yapılır. Bunun yerine veri yollarını ayarlamak isterseniz custom install seçeneğini de tercih edebilirsiniz.

Veri yollarını ayarladığınız alanın hemen altında site ayarlarını yapabilmeniz için bir ekranla daha karşılaşacaksınız. Burada site ismini belirleyebilir ve sloganınızı girebilirsiniz.

Ekranın sağ kısmında ise yönetici kullanıcı ayarlarına ulaşacaksınız. Buradan bir yönetici kullanıcı adı ve şifresi belirledikten sonra devam edelim.

Dil seçenekleri ve diğer ayarları tamamladıktan sonra install butonuna tıklayıp, işlemin tamamlanmasını bekleyelim. Bu süreç genellikle bir dakikanın altındadır.

Yükleme tamamlandıktan sonra ana ekrana geri dönüş yaparak WordPress’in diğer ayarlarını tamamlayabilir veya site üzerinden WordPress ayarları yapmak için admin paneline geçiş yapabilirsiniz.

#wordpress

source

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top